نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
تظاهرات ميليوني در شهرهاي آمريكا تا استقرار عدالت مبارزه مي كنيم


تاریخ: ۱۳ مهر ۱۳۸۹

تظاهرات ميليوني مردم آمريكا در اعتراض به بي عدالتي و ناكارآمدي هاي سياسي- اجتماعي حاكميت اين كشور در سراسر ايالات متحده برگزار شد.
صدها هزار نفر از مردم سراسر ايالات متحده روز شنبه در بازار ملي واشنگتن گرد هم آمده و در اعتراض به بي كفايتي سياسي و اقتصادي نظام سياسي اين كشور دست به تظاهرات زدند.
علاوه بر تظاهرات واشنگتن، در دهها شهر ديگر آمريكا نيز تجمعاتي با اهداف يكسان برگزار شد.
اين اعتراضات سراسري كه از سوي بيش از 400 سازمان و نهاد غيردولتي آمريكايي ترتيب داده شده بود، سران كاخ سفيد را وحشت زده كرد.
روزنامه آمريكايي يو.اس.اي.تودي نوشت: «اين تظاهرات قيام مردم عليه شركتهاي خصوصي است.»
تظاهرات روز شنبه كه سازماندهي آن را جنبش «ملت واحد» به عهده داشت، در حقيقت نماد خشم مردم آمريكا از سيطره كارتل ها، تراست ها و مراكز سرمايه داري بر نظام سياسي اين كشور بود.
گزارش خبرنگاراني كه به ميان اين جمعيت عظيم رفته بودند، سندي بر اين مدعاست. يكي از تظاهركنندگان به خبرنگار يو.اس.اي.تودي گفت: «ما ديگر از كوره در رفته ايم و براي دستيابي به شغل و عدالت خواهيم جنگيد.»
سازمان دهندگان تظاهرات بارها و بارها اعلام كردند كه اين تجمع يك گردهمايي حزبي نيست. اما از آنجايي كه مطالبات مردمي به شعارهاي تغيير اوباما شباهت داشت، رسانه هاي آمريكايي سعي كردند تظاهرات ياد شده را يك حركت جمعي در حمايت از اوباما معرفي كنند. اين در حالي است كه اساسا يكي از علل تظاهرات دوم اكتبر (شنبه) عليه شخص اوباما و عمل نكردن وي به وعده هاي تغيير است، در پايگاه اينترنتي جنبش ملت واحد مي خوانيم: «ما خواهان تغييراتي هستيم كه به آنها راي داديم.»
در مانيفست جنبش «ملت واحد» آمده است: «ما دانش آموزان، دانشجويان، كارگران، كارمندان، بازنشستگان، جوانان، بوميان، بيكاران و بي خانمان هايي هستيم كه دست در دست هم داده و براي تحقق آن «روياي آمريكايي» كه به ما وعده داده شده بود، تظاهرات مي كنيم. ما خواهان احقاق حقوق مدني و شهروندي خود هستيم.»
«وندل پيرس» فعال سياسي كه در تظاهرات حاضر شده بود، به مجله «پست» گفت: «اي مردم! بياييد به خيابانها بريزيم و نارضايتي خود را اعلام كنيم.»
«دنيس كوناهان» فعال ديگري كه شغل خود را در جريان بحران اقتصادي از دست داده فرياد زد: «ما شغل مي خواهيم. آنچه در بازار ملي مي بينيد، ستون هايي است كه آمريكا به آن بند است. اين مردم هستند كه آمريكا را ساخته اند.»
يك فعال حقوق مدني كه در تظاهرات حاضر شده بود به خبرنگار لس آنجلس تايمز گفت: «ما مردم بوديم كه جلو ورشكستگي بانكها را گرفتيم. ما بوديم كه با پرداخت ماليات شركتهاي بيمه را نجات داديم. هم اكنون وقت آن است كه كسي مردم آمريكا را نجات دهد. آمريكا نيازمند يك تغيير زيربنايي است.»
«اروان فريمن» فعال سياسي و روزنامه نگار آزاد آمريكايي در گفت وگوي اختصاصي با كيهان درباره تظاهرات عظيم آمريكايي ها تاكيد كرد: «علت اصلي اين تجمع آن است كه مردم به دولت يادآوري كنند كه آنها دو سال پيش براي تغيير به پاي صندوقهاي راي رفتند.»فريمن افزود: «كاملا واضح است كه باراك اوباما پس از رسيدن به كاخ سفيد مردم را نااميد كرد.»
وي مشكل آمريكا را مشكلي هميشگي دانست و گفت: «متاسفانه مردم آمريكا سواد سياسي بالايي ندارند، اما شايد چنين اعتراضاتي توجه عمومي را به خود جلب كرده و موجب افزايش آگاهي سياسي مردم شود.»

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=920&tab=rooz