نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
نمايشگاه «فرش تا عرش» با آثاري از شهيد چمران افتتاح شد


تاریخ: ۶ تير ۱۳۹۱

نمايشگاه «فرش تا عرش» با آثاري از شهيد دكتر مصطفي چمران و تابلوفرش هاي تصاوير شهيدان در موزه شهدا افتتاح شد.
به گزارش كيهان، در اين مراسم كه قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران استان تهران، مدير كل دفتر پژوهش هاي فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثارگران، عبدي ـ هنرمند قاليباف ـ حضور داشتند، مهندس مهدي چمران ـ رئيس شوراي اسلامي شهر تهران ـ در سخناني گفت: شهيد دكتر مصطفي چمران اولين دانشمند فيزيك هسته اي، گداخت هسته اي و فيزيك پلاسما در ايران به شمار مي رود. او استاد و دانشمندي مسلم بود كه تنها تعداد محدودي از دانشمندان حرف او را مي فهميدند.
وي خاطرنشان كرد: يكي از ويژگي هاي شهيد دكتر مصطفي چمران اين بوده است كه در عمليات ها كمترين تلفات را مي داده و در جايي كه احساس خطر مي كرده، خودش به ميدان مبارزه مي رفته است. در پاوه و بستان با ضدانقلاب و دشمن جنگيد و آن ها را مجبور به عقب نشيني كرد.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران يادآور شد: براي اسراييل و گروه هاي فلسطيني، برخي از گروه هاي لبناني و سوري ها باعث سرافكندگي بود كه فردي همانند شهيد چمران بتواند با كمترين امكانات در مقابل اسراييل بايستد؛ چرا كه آن ها از نظر تجهيزات بسيار غني بودند. در سياست نيز شخصي مانند ياسر عرفات دوزانو در مقابل شهيد چمران مي نشست و به تحليل هاي سياسي او گوش فرامي داد. امروز دانه اي كه شهيد چمران در لبنان كاشته، حزب الله است و افرادي چون سيدحسن نصرالله و عماد مغنيه افتخار مي كنند كه شاگرد شهيد چمران بوده اند.
وي درباره 600 اسلايد به جامانده از شهيد چمران توضيح داد: رهبر معظم انقلاب چندين بار به من گفته اند كه چرا اين اسلايدها را كه از شهيد چمران به عنوان يادگاري به جا مانده است، چاپ نمي كنيد. من نيز به ايشان گفته ام كه بايد فرصتي پيدا كنم تا آن ها را منظم به چاپ برسانم.
برادر شهيد چمران يادآور شد: او با اينكه دانشجوي رشته مكانيك در دانشكده فني تهران بود در مقابل نيز هنرمندي خطاط و نقاشي چيره دست بود و آثار و نگاشته هاي ماندگاري را از خود به يادگار گذاشته است كه مي توان بر روي آن ها به بحث نشست؛ چرا كه شهيد چمران سبك خاص خودش را داشته است. تمام دست نوشته هاي برادرم ريشه اي در قرآن، ادعيه و زيارت نامه ها دارد و از اسلام ناب سرچشمه گرفته است.
وي با اظهار تاسف از اينكه انقلابيوني همچون چه گوارا، كاسترو، فوتباليست ها و همچنين هنرمندان دروغين به عنوان الگويي براي نسل جوان معرفي شده اند، گفت: ما در زمينه معرفي الگوهايمان همچون شهدا به جوانان بسيار عقب هستيم و بايستي به معرفي آن ها بپردازيم.
مهدي چمران در پايان اظهار كرد: چند وقت پيش در مشهد، آقايان تيجاني و مصري (انقلابي تونسي) را ديدم. آن ها به من گفتند هنگامي كه زندگي نامه شهيد چمران را از شبكه هاي عرب زبان مي شنيديم، مطمئن شديم كه مي توانيم در انقلابمان به پيروزي برسيم.
اين نمايشگاه از پنجم تيرماه آغاز شده و تا 15 تيرماه سال جاري در موزه مركزي شهدا واقع در خيابان طالقاني، نبش خيابان شهيد موسوي براي بازديد علاقه مندان برپاست.

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=8698&tab=rooz