نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
اعتماد یا سود؟
عدل و داد


به نام خدا

سخنگوي اقتصادي دولت چند روز قبل جمله اي را كه مطرح نمودند كه تا حدودي قابل تامل است. وي گفت قيمت جديد بنزين را يك ساعت قبل از اجراي آن اعلام خواهيم نمود. اين جمله از چند جهت قابل بررسي است.

اول اينكه شايد خود ايشان از قيمت جديد بنزين هنوز اطلاع دقيقي ندارد؛ به اين معنا كه يا هنوز تصميمي قطعي گرفته نشده است، يا اگر معلوم است، ايشان نيز اطلاعي از اين قيمت ندارند.

اگر در طرح هدفمند كردن يارانه ها، نحوه و ميزان افزايش قيمت بنزين معلوم است علت اين كنش دولت چه مي تواند باشد! به كدام دليل از اطلاع رساني خودداري مي كنند؟ اگر برنامه ريزي شده است و به عواقب و نتايج امر فكر شده، چرا از مطرح كردن قيمت و همچنين دلايل و توجيه هاي آن فرار مي كنند؟ فكر نمي كنند چنين عملكردي آن هم در اين شرايط كه تقريبا بيشتر بازارها تحت الشعاع اين طرح در ركود به سرمي برند، چگونه فضاي بي اعتمادي مردم به دولت را زمينه سازي خواهد نمود.

آيا بهتر نيست با مطرح كردن شرايط هم طرح در برابر تضارب آرا قرار داد تا پربارتر و پرثمرتر گردد؟ آيا اين طور مردم بيشتر خود را در كنار دولت نخواهند ديد؟ اگر قيمت بنزين حتي فراتر از آنچه كه جامعه توقعش را دارد باشد، آيا به اين روش نمي توان از واكنش هاي اجتماعي به راحتي عبور نمود. مردم ما كه بارها و بارها ثابت نموده اند كه در شرايط سخت همراه و حتي جلوتر از دولت خواهند بود. آيا اين روش كه در آن مردم را آنقدر كه بايد به حساب نمي آوريم و اعتمادشان را جلب نمي نماييم سبب افزايش واكنش هاي اجتماعي و نارضايتي عمومي نخواهد شد؟

اصلا به واكنش هاي اجتماعي فكر شده است؟ به نظر مي رسد واكنش هاي اجتماعي را فقط از نوع آتش زدن پمپ هاي بنزين مي دانند. آيا به اين فكر نمي كنند كه از دست رفتن اعتماد مردم حتي اگر در كوتاه مدت به كار خاصي نيانجامد بسيار عواقب وخيم تري نسبت به كارهايي چون آتش زدن اماكن عمومي دارد؟ فكر مي كنند مي توان با برقرار نمودن تدابير امنيتي در آن يك ساعت حتي چند روز بعد از آن، چنين عواقبي را جبران نمود.؟

اگر اين مسئله با هر سرانجامي به پايان برسد، آيا به اين فكر شده است كه مردم هميشه براي تصميم گيري هاي خود به عملكرد گذشته نگاه خواهند نمود. اگر متوجه بشوند كه دولت در مسئله اي آنچنان كه بايد به فكر نبوده است و يا آنها را به حساب نياورده است در تصميم گيري هاي خود اين مورد را لحاظ خواهند نمود.

آيا اين آخرين باري است كه دولت نياز به همراهي مردم و تصميم گيري هاي حساس آنها دارد.

http://adlodad.blogfa.com

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=72&tab=weblog