نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
1+5 : از مذاكره با ايران استقبال مي كنيم


تاریخ: ۱ مهر ۱۳۸۹


به گزارش سرویس سیاسی کیهان، خبرگزاري رويترز شب گذشته در گزارشي به قلم اندرو كوين از نيويورك نوشت: بر اساس پيش نويس بيانيه اي كه خبرگزاري رويترز به آن دست يافته است وزراي امور خارجه قدرت هاي اصلي جهان روز چهارشنبه به ايران خواهند گفت به حصول يك راه حل از طريق مذاكره درباره طرح تبادل سوخت هسته اي در اسرع وقت اميدوارند.
در اين بيانيه كه قرار است چين فرانسه المان روسيه انگليس و امريكا پس از نشست روز چهارشنبه خود در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل متحد صادر كنند آمده است: «هدف ما دستيابي به راه حل مبتني بر مذاكره بلندمدت جامعي است كه اعتماد بين المللي را به ماهيت صرفا صلح اميز برنامه هسته اي ايران باز گرداند».
اين ادعا در حالي است كه غرب هيچ دليل مبني بر نظامي بودن ماهيت برنامه ايران در دست ندارد. رويترز ادامه داده است: اين گروه در ماه ژوئن تحريم هاي جديدي را عليه ايران به سبب برنامه هسته اي اين كشور اعمال كرد كشورهاي غربي از آن زمان به بعد از ايران خواسته اند به پاي ميز مذاكرات بازگردد. اين ادعا هم در حالي صورت مي گيرد كه غرب بيش از يك سال است حاضر به برگزاري مذاكرات وين 2 نيست.
به نوشته رويترز، در اين پيش نويس امده است: «اين گروه درباره اجراي تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران كه به گفته مقامات امريكايي به ايران فشار مي آورد گفتگو كرده است».
در اين پيش نويس امده است: «اين گروه اماده گفتگو با ايران درباره از سرگيري توافقنامه اكتبر گذشته است كه قرار بود بر اساس آن ايران با انتقال بخش اعظم اورانيوم كمتر غني شده خود به خارج از اين كشور موافقت كند».
اين بيانيه مي افزايد كه اين گروه از نشست گروه وين متشكل از روسيه ،فرانسه، امريكا و آژانس بين المللي انرژي اتمي براي گفتگو درباره ابعاد فني موافقنامه اصلاح شده تامين سوخت رآكتور تحقيقاتي پزشكي تهران استقبال مي كند.
در پيش نويس اين بيانيه همچنين امده است: « ما به دنبال مشاركت سازنده و مثبت ايران در اين گفتگو هستيم».
اين ادعا هم در حالي مطرح مي شود كه غرب بيانيه تهران را كه مكانيسم هاي اصلي پيشنهاد مبادله را حفظ مي كرد رد كرد و به قطعنامه اي در شوراي امنيت متوسل شد كه اكنون آشكار شده ناكارآمد است.
ابراز نياز امريكا به ايران
درباره افغانستان
در همين حال ريچارد هالبروك مسئول پرونده افغانستان در دولت امريكا به صراحت گفت كه نمي تواند نقش ايران در مديريت اين پرونده را ناديده بگيرد.
وي كه در يك برنامه در شبكه تلويزيوني الجزيره انگليسي حضور يافته بود، گفت: «معمولا در اينگونه گفتگو ها كشوري كه در مرز غربي افغانستان است يعني ايران فراموش مي شود». وي سپس با اذعان به قدرت تاثير گذاري ايران در افغانستان افزود: «ايران نيز نقشي گسترده براي ايفا كردن در افغانستان دارد. گرچه ما اختلافات گسترده اي با ايران داريم ما نمي توانيم اين مسئله را ناديده بگيريم كه ايران همسايه افغانستان است».

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=690&tab=rooz