نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
وال استریت و 15 خرداد
سرویس سیاسی مفیدنیوز :: موج اعتراضات امروز در امریکا و اروپا، به مانند موج اعتراضات 15 خرداد انقلاب ایران است. اما به مانند همان قیام 15 خرداد (و البته در زمان بسیار کوتاهتر که ارمغان توسعه رسانه و فناوریهای اطلاعاتی است)، بستری برای یک حرکت عظیم، پرحرارت و غیر قابل بازگشت آماده خواهد شد. انشاء الله! // وحید خاوئی

تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۰

جنبش «وال استریت را اشغال کن»، نگاه بسیاری را به روی تحولات بین المللی بازتر از گذشته کرده است. امریکا که تا دو دهه قبل، محبوبیتی داشت و حتی تا چند سال پیش، فقط موج اعتراضات در هند، اندونزی، داووس و لندن، را تهدیدی بر اضمحلال هژمونی خود می دید، اکنون به جایی رسیده که باید شکسته شدن شیشه قدرت استکباری خود را در وال استریت مشاهده و بر حال رنجور خود گریه کند. اگر سیاستمداران آمریکا، اعتراضات دیروز در شرق و غرب عالم را که همزمان با سفر مقامات آمریکایی به آن کشورها انجام می شد، جدی می گرفتند، امروز شاهد چنین شکست و تحقیری نبودند.

در حقیقت هر آنچه بر سر آمریکا آمده، از روی تاکید بر همان خوی استکباری و سفاهت ناشی از آن، است. وقتی درنده خویی آمریکا به بهانه حادثه مشکوک 11 سپتامبر، به اوج رسید و خاک یک به یک کشورهایی مانند افغانستان و عراق و اینک لیبی را  به توبره کسید، باید به فکر چنین روزهایی می­بود.

شکاف طبقاتی حاصل از صرف مبالغ هنگفت برای رهبری و عملیات ده سال جنگ مداوم در چند جبهه، علاوه بر سایه مداوم تهدید و ترور در داخل خاک این کشور که از سوی رسانه های امریکایی تکرار می شد، و امنیت روانی جامعه آمریکا را مخدوش کرد، نباید این تصور را به وجود می آورد که وال استریت دور از ذهن است.

البته به شخصه اعتقاد دارم، موقعیت زمانی و شیوه های جاری در جنبشهای عربی و اینک جنبشهای غربی، بازتاب بومرنگی عملیات روانی و رسانه ای گسترده غرب در پوشش اخبار فتنه 88 ایران است. سبک و سیاقی که آن روزها از مبارزه به اصطلاح شجاعانه و مظلومانه یک اقلیت شکست خورده، برای مخاطبین القا می شد، امروز رو به سوی حکومتهای فاسد عربی و دولتهای غربی آورده و ظلم، دروغ پردازی و کینه توزی استکبار در حق ملت ایران، امروز دامنگیر خود آنها شده است.

با این حال و بویژه با مرور اعتراض اخیر محله ناتینگهام لندن، خوشبینی در حصول نتیجه برای جنبش وال استریت، و فروپاشی ایالات متحده را فعلا باید کنار گذاشت. موج اعتراضات امروز در امریکا و اروپا، به مانند موج اعتراضات 15 خرداد انقلاب ایران است. این جنبشها و انقلابها، به خوبی بزرگ و پخته نشده اند و با توجه به تجربه اندک حاکمیتهای غربی برای مقابله با چنین اعتراضاتی، با یک سرکوب خشن و بی محابا مواجه خواهیم بود که البته این سرکوبها در کوتاه مدت به نتیجه خواهند رسید. اما به مانند همان قیام 15 خرداد (و البته در زمان بسیار کوتاهتر که ارمغان توسعه رسانه و فناوریهای اطلاعاتی است)، بستری برای یک حرکت عظیم،  پرحرارت و غیر قابل بازگشت آماده خواهد شد. انشاء الله!
مفیدنیوز - وحید خاوئی

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=640&tab=news