نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
برگ هايي از جنگ 33 روزه


تاریخ: ۲۹ شهريور ۱۳۹۰

روزنامه لبناني السفير درباره جنگ 33 روزه رژيم صهيونيستي عليه لبنان به افشاگري پرداخت و نوشت، كشورهاي عربي، غرب و جريان 14 مارس در اين جنگ عليه حزب الله موضع گرفته بودند اين روزنامه لبناني به نقل از علي حسن خليل معاون سياسي نبيه بري رئيس مجلس لبنان نوشت، زماني كه جنگ 33 روزه ميان لبنان و رژيم صهيونيستي آغاز شد تحركات سفراي غربي در لبنان به ويژه از طريق هماهنگي با برخي سياستمداران جريان 14 مارس آغاز شد تا ببينند چگونه مي توانند نظاميان اسرائيلي كه به اسارت نيروهاي حزب الله درآمده بودند از دست آنان خارج سازند.
به گزارش کیهان، وي افزود، تمامي سفيراني كه با مقامات لبناني ديدار مي كردند خواسته اي جز مطالبات اسرائيل نداشته و به فكر منافع يا مصالح لبنان نبودند بلكه همانند اسرائيل مي خواستند به تسويه حساب هاي خود با مقاومت بپردازند.
علي حسن خليل تصريح كرد، سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله از همان ابتدا مي دانست كه شروع جنگ به خاطر تبادل اسرا، مسائل مرزي و... نيست بلكه رژيم صهيونيستي مي خواهد لبنان را وارد معركه اي كند كه نهايت آن تحقق اهداف غرب، برخي كشورهاي عربي و رژيم صهيونيستي است و مهم ترين هدف آن از بين بردن مقاومت است. معاون سياسي نبيه بري همچنين گفت، سيد حسن نصرالله تأكيد كرد، رفتار تمامي احزاب و گروه هاي سياسي بايد بر اساس همگرايي ملي باشد و تمام توجهات بر اساس مبارزه با رژيم صهيونيستي و نابودي آن متمركز شود.
با اينكه دبيركل حزب الله از ابتداي جنگ به همه توصيه مي كرد كه اهداف و اغراض شخصي را كنار بگذارند و تمام تلاششان مبارزه با دشمن صهيونيستي باشد ليكن برخي وزراي 14 مارس لحن خود را نسبت به حزب الله شديدتر كردند و همان سخناني را عنوان مي كردند كه سفيران برخي كشورهاي عربي و كشورهاي غربي مطرح مي ساختند.
در آن زمان عربستان سعودي نيز مواضع همسو با آمريكا و رژيم صهيونيستي در پيش گرفته بود و به همين دليل نبيه بري در تماس تلفني با پادشاه عربستان به وي گفت كه تو برادر لبنان هستي و در اين شرايط حساس نبايد لبنان را تنها بگذاري.
اردن و مصر نيز به همراه عربستان با مطالبات اسرائيلي همگام شده بودند و جبهه اي آمريكايي و عربي عليه مقاومت تشكيل شده بود. به ويژه آنكه جفري فلتمن سفير وقت آمريكا در لبنان تصور مي كرد كه پيروزي اسرائيل حتمي است چرا كه به حزب الله خسارت هاي زيادي وارد كرده است.
نبيه بري در تماس با فلتمن به وي گوشزد كرد كه تصوراتش اشتباه است و حزب الله قوي تر از آن است كه شكست بخورد و در انتهاي جنگ همين طور هم شد و حزب الله با پيروزي خود توانست شكست مفتضحانه اي به رژيم صهيونيستي وارد كند.
علي حسن خليل اظهار داشت، اين خاطرات و نوشته ها به توصيه نبيه بري نوشته شده چرا كه وي بعد از جنگ خواسته بود تا آن خاطرات و وقايع به رشته تحرير درآورده شود زيرا به تجربه دريافته بود كه در صورت نگاشته نشدن تاريخ، نتيجه تلاش ها از بين خواهد رفت.
 

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=6361&tab=rooz