نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
سي ان ان: ايران پيروز اصلي جنگ هاي 10ساله آمريكاست


تاریخ: ۲۷ شهريور ۱۳۹۰

شبكه تلويزيوني سي ان ان معتقد است جمهوري اسلامي ايران، پيروز اصلي جنگ 10ساله آمريكا عليه تروريسم در منطقه خاورميانه است.
اين شبكه در تفسير خود اعلام كرد: جمهوري اسلامي ايران به عنوان دشمن قديمي آمريكا در 10 ساله جنگ عليه تروريسم، موقعيت خود را در منطقه خاورميانه تحكيم و تقويت كرده است. بخشي از اين موفقيت به خاطر استراتژ ي آمريكا پس از حوادث 11سپتامبر است. آمريكا پيش بيني نمي كرد كه با جايگزيني حكومت صدام با يك نظام سياسي كه شيعيان در آن قدرت را به دست گرفتند، عملا زمينه را براي نفوذ گسترده ايران در عراق فراهم مي كند. بي شك حكومت ايران بزرگترين پيروز اين جنگ هاي بين المللي در عراق و افغانستان بوده است.
سجادپور از همكاران بنياد كارنگي به سي ان ان گفت: اقدامات و اشتباهات آمريكا پس از حملات 11سپتامبر، موقعيت ايران را در سطح جهان تقويت كرد. قبل از آن دو رژيم حاكم بر عراق و افغانستان كه با ايران دشمن بودند، به نوعي قدرت اين كشور را محدود مي كردند اما حالا نه تنها اين دو حكومت خصم ايران سرنگون شده اند، بلكه ميزان نفوذ جمهوري اسلامي در افغانستان و عراق افزايش يافته است.»
شبكه خبري سي ان ان در مطلب خود مي افزايد: امروزه ايران بزرگترين شريك تجاري عراق است. طبق آمار دولت ايران حجم صادرات ايران به عراق طي سال 2010 حدود هفت ميليارد دلار بوده كه در مقايسه با سال 2003 تقريبا 25 برابر شده است. ايران مناسبات تجاري و اقتصادي خود را با افغانستان نيز گسترش داده است و براساس گفته هاي سفير ايران در كابل حجم صادرات و مشاركت ايران در پروژه هاي اقتصادي افغانستان در سال 2010 بالغ بر يك ميليارد دلار بوده است.
سي ان ان نتيجه گرفت: امروز چه بخواهيم و چه نخواهيم، جمهوري اسلامي ايران به عامل كليدي ثبات در منطقه خاورميانه تبديل شده است و دولت آمريكا نمي تواند چنين عاملي را ناديده بگيرد.
سي ان ان در تحليل خود بر اين واقعيت مسلم نپرداخت كه طي 8 ماه گذشته نيز، فوران موج تازه بيداري اسلامي در كشورهاي مختلف منطقه و سرنگوني رژيم هاي آمريكايي، بر گستره نفوذ ايران افزوده است.
در همين حال دريادار مايك مولن رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا از نبود هرگونه كانال ارتباطي با ايران ابراز نگراني كرد. به گزارش خبرنامه وزارت دفاع آمريكا، مولن در سخناني در دانشگاه ميامي گفت: «حتي در شرايطي كه روابط با شوروي بسيار تيره بود، در اوايل دهه 1960، رهبران دو كشور از طريق يك تلفن ويژه به صورت مستقيم با هم ارتباط داشتند. نبود چنين ارتباطي بين ايران و آمريكا مي تواند براي منطقه خطرناك باشد.

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=6335&tab=rooz