نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
مصرف كنندگان روانگردان ها داراي بالاترين آمار مرگ و مير


تاریخ: ۱۵ شهريور ۱۳۹۰

براساس گزارش سازمان پزشكي قانوني، مصرف كنندگان قرص هاي روانگردان، بالاترين ميزان مرگ و مير را در كشور به خود اختصاص داده اند و اين آمار زنگ خطر را براي مصرف كنندگان اين نوع قرص ها كه بيشتر نوجوانان و جوانان هستند به صدا درآورده است.
به گزارش ايرنا، برخي از متخصصان علوم اعصاب هشدار مي دهند افزايش مصرف قرص هاي روانگردان در ميان نوجوان و جوانان، حافظه انسان را نابود مي كند و ممكن است آنان را حتي به كام مرگ بكشاند.
به گفته اين پزشكان، پژوهش هاي جديد نشان مي دهد يكي از رايج ترين عوارض مصرف اين قرص ها كه معروف به اكستاسي است باعث افزايش شديد دماي بدن شده و منجر به از كار افتادن ماهيچه ها، كليه ها و ديگر اعضاي بدن مي شود.
براساس گزارش ستاد مبارزه با موادمخدر، آمار دقيقي از مصرف كنندگان قرص هاي روانگردان در دنيا و كشور موجود نيست، اما گزارش هاي سازمان پزشكي قانوني حاكي از اين است كه مصرف كنندگان اين قرص ها، بالاترين ميزان مرگ و مير را در كشور داشته و در رتبه نخست قرار دارند.
مصرف قرص هاي روان گردان اثرات بسيار مخربي روي سيستم اعصاب مركزي، سيستم توليدكننده مواد شبه افيوني و ساير قسمت هاي جسم مي گذارد.
وي ادامه مي دهد مصرف كنندگان اين قرص ها نوجوانان و جواناني هستند كه بيشتر در جمع هاي دوستانه و در مرحله نخست به صورت تفريحي براي خوشگذراني، آنها را مصرف مي كنند.
ازطرفي قطع ناگهاني اين قرص ها، مي تواند خطرناك باشد. در بسياري از مراكزي كه مصرف كنندگان موادمخدر يا معتادان را به صورت شبانه روزي نگهداري مي كنند، ديده شده كه مصرف كنندگان قرص با قطع ناگهاني مصرف قرص و يا عدم دسترسي به قرص، دچار اغتشاش شعور در حد بالا شده و همچنين دست به خودكشي زده اند.
مصرف قرص هاي روانگردان باعث ايجاد توهماتي مي شود كه ممكن است بر اثر آن، شخص صداها و تصاوير عجيب و غريب را بشنود و ببيند.
روانگردان ها كه از خانواده آمفتامين ها است اثر مستقيمي بر مغز و اعصاب داشته و با پشتوانه تبليغي دروغ و فريب با عناوين شادي زا و انرژي زا به جوانان عرضه مي شود.
متخصصان علوم اعصاب با هشدار به اينكه مصرف اين قرص ها، ميليون ها سلول مغزي را كشته و آثار جبران ناپذيري را بر روي سيستم اعصاب مي گذارند، مي گويند: روانگردان ها وقتي وارد بدن مي شود، علاوه بر اينكه اختلالاتي در هوشياري فرد ايجاد مي كند، سيستم دفاعي بدن را نيز از حالت اوليه خود خارج كرده و قدرت دفاعي بدن در مقابل هرگونه ويروس و ميكروب تحليل مي رود.
از آنجا كه اين قرص ها بر روي سيستم تفكر و مغز افراد اثر مي گذارد، ديگر شخص قادر به تصميم گيري هاي درست و منطقي نخواهدبود، در نتيجه شخص نسبت به رفتاري كه در آن موقعيت از خود بروز مي دهد هيچ تشخيص درستي ندارد و همين مسئله مي تواند پيامدهاي ناگواري همچون انتقال بيماري هاي عفوني ازطريق تماس جنسي نادرست را به دنبال داشته باشد.
از اين رو خانواده ها و مسئولان بايد بدانند خطر قرص هاي روانگردان بسيار جدي است و اندك غفلت، موجب زيان هاي هنگفت مي شود.
اين قرص ها به شكل آدامس، ژله، كپسول با نام هاي فريبنده مانند مرسدس، لاو و با رنگ هاي گوناگون قرمز، نارنجي و آبي آسماني وارد بازار مي شود. دكتر «مينا محمدي» تنها راه مقابله با قرص هاي روانگردان را اطلاع رساني به خانواده ها مي داند و مي افزايد: آموزش جوانان درباره عواقب شوم مصرف و گفتن حقايق درباره ضايعات مغز و اعصاب به آنان، يكي از اين راه ها است.
اغلب استفاده كنندگان از قرص هاي روان گردان 15 تا 20ساله هستند و بيش از 160 نوع قرص روانگردان با محصولات وابسته موجود است و توليدكنندگان به محض آشنايي متخصصان با محصولات ويرانگرشان، به سرعت رنگ، نام و شكل قرص ها را تغيير داده و در قالبي جديدتر به كار خود ادامه مي دهند.

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=6171&tab=rooz