نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
واشنگتن پست: ايران در تاريخ كشورهاي هسته اي يك استثناست


تاریخ: ۱۶ مرداد ۱۳۹۰

ايران در ميان تمام قدرت هاي هسته اي، استثناست چرا كه بدون حامي خارجي و يا وجود فشار و تحريم به اين فناوري هسته اي دست يافته است.
به گزارش کیهان، روزنامه واشنگتن پست با انتشار تحليل فوق نوشت: سالها تصور مي شد كه تحريم هاي اقتصادي و سياسي مي تواند ايران را به يك طرف مذاكره سازش پذير تبديل كند اما اين، يك تصور اشتباه بود. ايستادگي ايران اين نظريه را كه زماني طرفدار داشت، به وضوح تضعيف كرد و به جاي آن بهت و حيرت گريبانگير غرب شد. غرب تصور مي كرد زمان به نفع اوست و تشديد فشارها مي تواند بنيه علمي ضعيف ايران را از مسير پيشرفت خارج كند. اما برخلاف چنين پيش فرض هايي، زيرساخت هاي علمي ايران در دهه اخير رشد كرد.
اين روزنامه آمريكايي نوشت: ايران در تاريخ كشورهاي هسته اي يك استثناست زيرا تمام قدرت هايي كه توانسته اند به فناوري هسته اي دست يابند، از يك حامي خارجي كمك قابل توجهي دريافت كرده اند. به عنوان مثال شوروي سابق نه تنها مشاوره هاي فني در اختيار چين مي گذاشت بلكه در ساخت راكتور هسته اي هم به اين كشور كمك مي كرد. چين هم به نوبه خود اورانيوم غني شده را در اختيار پاكستان گذاشت و به اين كشور در ساخت تجهيزات غني سازي و راكتورهاي پلوتونيومي كمك كرد. فرانسه نيز اسرائيل را به يك راكتور هسته اي، به يك كارخانه بازفرآوري پلوتونيوم و طراحي تسليحاتي مجهز كرد. هند هم كه ادعا مي كند برنامه هسته اي اش يك دستاورد بومي است، اين حقيقت را كه يك راكتور هسته اي از كانادا و 20 تن آب سنگين از آمريكا دريافت كرده است، كتمان مي كند.
اين گزارش مي افزايد: برخلاف كشورهاي ديگر، ايران در روند هسته اي شدن خود هرگز از حمايت خارجي برخوردار نبوده است. علاوه بر آنكه هيچ كشور ديگري مانند ايران با چنين تلاش برنامه ريزي شده اي براي ايجاد مانع و تنش در مورد برنامه هسته اي اش از طريق ارائه نشدن فناوري مورد نياز يا نفوذ ويروس رايانه اي مواجه نبوده است. اينكه ايران با موفقيت از آستانه هاي فن آوري عبور كرد، توانست به يك شبكه غني سازي در حال رشد و پيشرفته دست يابد و به زودي نسل جديدي از سانتريفيوژ را رونمايي مي كند، همه نشان دهنده نبوغ علمي ايرانيان است.
واشنگتن پست با اشاره به سه دهه تلاش پيگير علمي در جمهوري اسلامي ايران يادآور شد: در كشوري كه سياست در آن پرچالش است، همه جناح ها نسبت به توسعه علمي اتفاق نظر دارند. نتيجه اين تفاهم هم موثر بود؛ تعداد مقالات علمي محققين ايراني در نشريه هاي معتبر بين المللي به طور قابل ملاحظه اي افزايش يافت و بسياري از دانشگاهها نيز از منابع لازم و تخصص كافي براي برگزاري دوره هاي دكترا برخوردار شدند. دانشمندان ايراني به نيروهاي موثري تبديل شدند كه براي تجهيز كشورشان به دستاوردهاي جديد فن آوري به ويژه در زمينه دانش هسته اي عزم راسخ داشتند. دانشمندان ايراني از اينكه در عرصه بين المللي ناديده گرفته شوند رنجيده خاطر و از ترور هدفمند همكارانشان نيز خشمگين اند.
روزنامه مذكور در پايان نوشت: در ايران امروز مقامات و دانشمندان پيماني بسته اند كه به موجب آن دولت زمينه ها و منابع لازم را براي دانشمندان فراهم مي كند و آنان نيز با تلاش بي وقفه تخصصشان را گسترش مي دهند تا كشورشان در زمينه هاي مختلف از جمله در عرصه پرتلاطم هسته اي در رديف كشورهاي پيشرفته جهان قرار گيرد.
    

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=5713&tab=rooz