نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
صداي پادوهاي آشپزخانه تحريم هم درآمد!


تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۳۹۰

تحريم عليه جمهوري اسلامي ايران به قدري نخ نما و بي خاصيت شده كه حتي محافل ضدانقلاب دخيل در اين تحريم ها نيز نسبت به آن ابراز نااميدي مي كنند.
به گزارش کیهان، پايگاه اينترنتي جرس وابسته به حلقه لندن تحريم را «تاكتيك ناكارآمد» توصيف كرد و با اشاره به بيانيه كشورهاي اروپايي در زمينه تحريم 32 مقام ايراني نوشت: «هرچند تحريم مي تواند برخي خواسته هاي مجريان آن را برآورده كند اما در كل نمي توان به كارآمدي آن تا انتها اميدوار بود. استمرار اجراي يك برنامه تا به انتها شايد غيرممكن باشد اما تحقق درصد بالايي از آن كمترين توقع از پياده نمودن آن است. بيانيه اخير اتحاديه اروپا كه موجبات خوشنودي دولت ايالات متحده آمريكا را نيز به دنبال داشت؛ اسامي 32 نفر از وابستگان حكومتي كشور ايران را اعلام مي نمود اما اين عمل اتحاديه اروپا شايد داراي ايرادات اساسي است از جمله اينكه؛ همانگونه كه در تحليل ها و تفسيرها عنوان شده اين اعلام اسامي صرفا يك بيانيه مي باشد كه از طرف اتحاديه اروپا صادر شده است و اگرچه لازم الاجرا براي كشورهاي عضو آن اتحاديه است اما دايره شمول آن ساير كشورها را دربر نمي گيرد. همچنين بيانيه به بهانه نقض حقوق بشر در ايران توسط اين افراد صادر شده است؛ بايد توجه داشت كه حقوق بشر يك مسئله حقوقي است در حالي كه بيم آن مي رود اين كار اتحاديه اروپا منتهي به مسئله اي سياسي بشود.»
جرس كه تا همين چند روز پيش اخبار تحريمي را با علاقه و استقبال دنبال نموده اين بار تاكيد مي كند: تحريم افراد سابقه خوبي ندارد. از سوي ديگر ايران در زمينه تحريم هاي اقتصادي متفكرانه تر عمل مي كند چرا كه هر بار كه با حربه تحريم روبرو مي شود، با اقدامي غافلگيركننده باعث بي اثر شدن آن مي شود. همچنين بايد گفت در ليست تحريم قبلي كه رئيس سازمان انرژي اتمي وقت ايران يعني علي اكبر صالحي نيز در آن ديده مي شد؛ در اقدامي جسارت آميز و با اطمينان از پايان مثبت آن به نفع حكومت ايران، نامبرده به عنوان وزير خارجه ايران از مجلس عمدتا منتقد دولت و خشمگين از بركناري وزير امور خارجه سابق يعني منوچهر متكي راي اعتماد گرفت و به زودي راهي اروپا شد. در اين مورد اگر غرب به تحريم خود مبني بر منع ورود علي اكبر صالحي پايبند مي بود؛ تقصير عدم سازش و انجام نگرفتن مذاكره با حكومت ايران بر گردن غرب سنگيني مي كرد و اگر آنگونه كه حكومت ايران برنامه ريزي كرده بود و انجام شد اين غرب بود كه بار ديگر دربرابر تصميمات خود در اجرا يا عدم اجراي آن وامانده بود.
خاطرنشان مي شود برخي عناصر ضدانقلاب و محافل خارج نشين فعال در فتنه سبز، نقش گسترده و گمراه كننده اي در تحريك اتحاديه اروپا به تحريم مقامهاي ايراني داشته اند و معتقدند كه هرچند در عالم واقع، اين اقدامات خاصيتي ندارد اما مي تواند باعث بازسازي روحي اپوزيسيون افسرده و بي انگيزه شود.
    

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=3940&tab=rooz