نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
لطيفه مقام انگليسي درباره تحريم و حقوق بشر


تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۸۹

اظهارات تازه معاون وزارت خارجه انگليس از نوعي تناقض و بن بست رويكرد غرب نسبت به برنامه هسته اي ايران حكايت مي كند.
به گزارش کیهان، آليستر برت در مصاحبه با بي بي سي، نتيجه مذاكرات اسلامبول با ايران را «بسيار نااميدكننده» توصيف كرد و گفت:فرصت براي گفت وگو هنوز وجود دارد ولي موضوع و هدف چنين گفت وگوهايي بايد روشن باشد.
وي همچنين با بيان اينكه «كمترين فايده ادامه دادن به گفت وگو براي ايران اين است كه تشديد تحريم ها را به تعويق مي اندازد»، افزود: «پيش از آغاز دور جديد مذاكرات، پيشنهاد گفت وگوي ما به مدت يك سال روي ميز بود، ولي چون ايران پاسخي به اين دعوت نداد تحريم هاي جديد وضع شد و فشارهاي اقتصادي بيشتر شد و در نهايت حكومت ايران مجبور شد كه به ميز مذاكره باز گردد».
معاون وزير خارجه انگليس توضيح نداده كه اگر فشار و تحريم اقتصادي در بازگرداندن ايران به پاي ميز مذاكره موثر بوده، پس چرا خود وي مذاكرات اسلامبول را «بسيارنااميدكننده» توصيف مي كند؟ و اين چه اثري است كه مي تواند ايران را پاي ميز مذاكره بكشاند اما ذره اي تغيير در مواضع اين كشور پاي ميزمذاكره ايجاد نكند؟!
علت اصلي نافرجام مذاكرات، مواضع پرتناقض و طلبكارانه طرف غربي است و ايران معمولا با اعتماد به نفس كامل و پيشنهادهاي سازنده در مذاكرات شركت جسته است اما با اين حال دست پر ايران پاي ميز مذاكره به همراه سرعت فوق العاده پيشرفت هاي هسته اي و نيز شكست هاي زنجيره اي آمريكا و غرب در منطقه خاورميانه باعث شده تا غرب طرف ضعيف مذاكرات باشد، بماند كه انقلاب هاي اخير در منطقه اساساً باعث شده رشته ديپلماسي و سياستگذاري به كلي از دست آمريكا و غرب در برود.
معاون وزير خارجه انگليس هم چنين درباره حمايت لندن از رژيم هاي ديكتاتوري خاورميانه كه اكنون دستخوش انقلاب شده اند، به شيوه اي انگليسي گفت: قبول دارم كه ما هميشه رابطه خوبي با حكومت هاي قانوني در سراسر منطقه داشته ايم ولي اين به معناي آن نبوده كه در مورد كارنامه حقوق بشري اين حكومت ها يا روند دموكراسي در اين كشورها كاري نكرده باشيم.
    
  

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=3503&tab=rooz