نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
جديدترين آمار از سن ازدواج در ايران
مديرکل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت از وجود بيش از ۱۱ ميليون دختر و پسر جوان در آستانه ازدواج در کشور خبر داد که درحال پشت سر گذاشتن سن باروري هستند.


محمد اسماعيل مطلق روز يکشنبه درهمايش تبيين سياست هاي کلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و کودک در گرگان، اظهار کرد: بخش قابل مهمي از اين جمعيت که بين 18 تا 35 سال دارند، در حال پشت سر گذاشتن سن ازدواج و باروري سالم هستند که اين امر زمينه ساز کاهش نرخ باروري در کشور است.

وي، ميانگين نرخ باروري درکشور را 1،8 درصد اعلام کرد و گفت: نرخ مطلوب باروري 2،1 درصد است که همه دستگاه هاي کشوري و نيز مجموعه وزارت بهداشت، بايد تلاش کنند نرخ باروري را در کشور در راستاي سياست‌هاي کلي جمعيت ابلاغي ازسوي مقام معظم رهبري، افزايش دهند.

مطلق، افزايش سن ازدواج را يکي از عوامل اصلي در کاهش نرخ باروري دانست و اضافه کرد: هم اکنون ميانگين سن ازدواج در مردها 27 سال و خانم ها 25 سال است که اين ميانگين در برخي استان ها از جمله تهران بالاتر بوده و روند صعودي نيز دارد.

وي تصريح کرد: براساس آمارهاي کنوني، سن ازدواج در کشور پنج سال افزايش يافته است که بايد تلاش شود حداقل 2 سال آن را کاهش دهيم تا به نرخ مطلوب باروري يعني 2،1 درصد برسيم.

مديرکل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت، يادآور شد: اگر کاهش سن ازدواج درکشور رخ ندهد، درسال 1430 نرخ باروري صفر و پس از آن نيز منفي خواهد شد که اين امر مشکلات عديده اي در حوزه فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي و امنيتي ايجاد خواهد کرد.

مطلق، افزايش آمار طلاق را از ديگر عوامل کاهش نرخ باروري در کشور برشمرد و گفت: روند صعودي طلاق ها نگران کننده است به گونه اي که تنها درسال گذشته 163 هزار و 572 واقعه طلاق ثبت شده که 5،3 درصد نسبت به سال قبل از آن افزايش داشته است.

وي افزود: نکته مهم و نگران کننده دربحث طلاق ها اين است که 80 درصد آن در سن زير 30 سال اتفاق مي افتد که زمان مناسب باروري است، ضمن اينکه 14،2 درصد طلاق‌ها در سال اول زندگي و 50 درصد نيز در پنج سال اول زندگي حادث شده است.

به گفته وي، افزايش سن ازدواج و بالابودن آمار طلاق باعث شده که در کشور سالانه 440 هزار فرصت فرزندآوري از دست برود، ضمن اينکه هم اکنون 6 ميليون و 600 هزار خانم 15تا 49 سال ازدواج نکرده درکشور وجود دارد.

مطلق، علاوه بر موارد فوق افزايش فاصله بين فرزندان، تک فرزندي، سقط جنين، اعتياد و ناباروري را از ديگر عوامل در کاهش نرخ باروري درکشور برشمرد و از برنامه ريزي هاي متنوع آموزشي و درماني وزارت بهداشت براي افزايش نرخ باروري در کشور و تحقق سياست هاي ابلاغي رهبري در حوزه جمعيت خبر داد.

اين مسوول در وزارت بهداشت افزود: بسته هاي مختلف آموزشي توسط 57 دانشگاه علوم پزشکي تهيه و در حال اجرا است، ضمن اينکه همه ارگان ها و دستگاه هاي متولي بويژه علما و روحانيون بايد درتحقق سياست هاي کلي جمعيت مشارکت فعال داشته باشند.

وي همچنين از مرگ روزانه 8 جوان بر اثر اعتياد در کشور خبر داد و گفت: 14 درصد معتادان در گروه سني 15 تا 19 سال و 58 درصد آنان زير 35 سال سن دارند ،ضمن اينکه نگراني 91 درصد والدين ايراني اعتياد فرزندان و علت 50 درصد طلاق ها نيز بخاطر اعتياد است.

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=3174&tab=bargozide