نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
انتفاضه مردم تونس ادامه دارد؛ دولت بازماندگان دیکتاتور هم سقوط کرد


تاریخ: ۲۹ دي ۱۳۸۹

به گزارش سرویس بین الملل شبکه ایران به نقل از شبکه تلویزیونی "ت اف 1" فرانسه،‌ مردم تونس در شهرهای مختلف و به ویژه در پایتخت این کشور همچنان در خیابان‌ها علیه چهره‌های وابسته به دولت زین العابدین بن علی در قدرت تظاهرات می‌کنند.
بنابر این گزارش،‌ مردم تونس خواستار کناره‌گیری بازماندگان دولت ساقط شده بن علی در مدیریت جدید این کشور شده‌اند.
نیروهای پلیس ضد شورش دولت موقت تونس که محمد الغنوشی، نخست وزیر زین العابدین بن علی نیز جزو دولت اتحاد ملی است با یورش به سوی مردم و با استفاده از باتون و گاز اشک‌آور آنها را مورد ضرب وشتم قرار می‌دهند.
در پی تشدید این مخالفت‌ها و تظاهرات گسترده و خیابانی،‌ چهار وزیر پیشنهادی منتسب به جناح مخالف در تونس، از قبول وزارت دولت ائتلافی انتقالی این کشور استعفا داده‌اند.
سه تن از این چهار وزیر عضو اصلی‌ترین اتحادیه کارگری تونس هستند که درپی خودداری "اتحادیه کل کارگران تونس" از به رسمیت شناختن دولت جدید این کشور، استعفای خود را اعلام کردند.
به دنبال استعفای وزرای احزاب مخالف از کابینه دولت انتقالی تونس، محمد الغنوشی، نخست وزیر و رییس‌جمهور موقت از حزب حاکم سابق استعفا کردند.
حزب تجمع دموکراتیک قانون اساسی که پیش از تحولات اخیر تونس به ‌عنوان حزب حاکم شناخته می‌شد، بن علی و شش تن از نزدیکان و همکاران او را اخراج کرد.
در همین حال "فواد مبزع" کفیل ریاست جمهوری و محمد الغنوشی نخست وزیر تونس هم از حزب بن علی استعفا کردند.
دولت انتقالی تونس نیز اعلام کرد که استعفای کفیل ریاست جمهوری و نخست وزیر این کشور از حزب "تجمع دموکراتیک قانون اساسی" در راستای تصمیم برای جدایی بین نهادهای دولتی و احزاب سیاسی صورت گرفته است.
ممکن است این اقدام موجب نجات دولت موقت شود که روز دوشنبه تشکیل شد اما مخالفان به آن اعتراض کردند و خواستار خروج حزب حاکم از قدرت شدند.

*حزب اسلامی تونس انتخابات را تحریم کرد
در همین حال حزب اسلامی النهضه تونس اعلام کرده است، برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور، نامزد معرفی نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، حسین جزیری، سخنگوی حزب اسلامی النهضه تونس، دیروز سه‌شنبه اعلام این مطلب افزود: این حزب رهبران انتقالی را به عنوان "دولت ممنوعه ملی" محکوم می‌کند.
وی گفت: این حزب در انتخابات آتی ریاست جمهوری تونس که قرار است شش ماه دیگر برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.
جزیری در عین حال رقابت و شرکت حزب النهضه را در انتخابات پارلمانی تونس تایید کرد و گفت: بدون حزب النهضه انتقال دموکراتیک انجام نخواهد شد.
وی روز سه‌شنبه در واکنش به اعتراضات داخلی و درخواست معترضان برای حذف این افراد تاکید کرد، دستان همه این افراد پاک است.
بن علی پس از گسترش موج اعتراضات انقلابی علیه نقض حقوق بشر، سیاست‌های نادرست دولت و نیز خشونت و اقدامات سرکوب‌گرانه آن، پس از  23 سال زمامداری توام با خفقان و سرکوب جمعه گذشته از این کشور گریخت و با چمدان‌هایی پر از طلا و پول عربستان را برای اقامت انتخاب کرد.

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=2840&tab=rooz