نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
قدرداني سوئيس از تعامل سازنده و فعال ايران در عرصه هاي حقوق بشري


تاریخ: ۲۳ دي ۱۳۸۹

معاون وزير خارجه سوئيس از تعامل سازنده و فعال كشورمان در عرصه هاي حقوق بشري بين المللي قدرداني كرد.
به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، پنجمين دور نشست سالانه گفت وگوهاي دوجانبه جمهوري اسلامي ايران و سوئيس با حضور محمدمهدي آخوندزاده معاون حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه كشورمان و پيتر مائورر معاون وزير امور خارجه سوئيس و كارشناسان ذيربط دو كشور در دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت خارجه برگزار شد.
معاون وزير خارجه سوئيس در اين نشست طي سخناني، از كشورمان به خاطر تعامل سازنده و فعال در عرصه هاي حقوق بشري دوجانبه و بين المللي و به ويژه حضور موثر و فعال كشورمان در نشست بررسي جهاني حقوق بشر كشورها (UPR) و پذيرفته شدن بخش عمده اي از توصيه ها قدرداني كرد.
تمجيد از كشورمان به خاطر الحاق به برخي از كنوانسيون هاي بين المللي حقوق بشري همچون كنوانسيون بين المللي حقوق معلولين و پروتكل ممانعت از حضور كودكان در درگيري هاي مسلحانه و نيز لزوم بررسي نحوه اعمال اين كنوانسيون ها در سطح ملي از جمله عناوين مطرح شده توسط طرف سوئيسي بود.
معاون وزير خارجه سوئيس همچنين به طور ويژه از ميزباني بيش از يك ميليون پناهجوي افغان توسط جمهوري اسلامي ايران قدرداني كرد.
در اين نشست معاون حقوقي و بين المللي وزارت خارجه كشورمان نيز به فعاليت هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه حقوق بشر در چارچوب سازمان ها و نهادهاي بين المللي همچون سازمان ملل متحد، جنبش عدم تعهد و سازمان كنفرانس اسلامي اشاره كرد و اظهار داشت: موضوع حقوق بشر سابقه اي ديرينه در كشور ما داشته و ايران همواره سياست فعالي را در اين زمينه در مذاكرات بين المللي و دوجانبه دنبال مي كند و در واقع برگزاري گفت وگوهاي دوجانبه موجود با سوئيس مؤيد اين ادعا است.
احترام به باورها، اعتقادات و نيز فرهنگ ها و سنت هاي ملي كشورها و لزوم احترام متقابل به آنها نيز از جمله عناوين مطروحه در سخنان آخوندزاده بود.
وي در بخش ديگري از سخنانش به ضرورت برخورد ريشه اي و نه سياسي با موضوعات حقوق بشري اشاره و اظهار داشت كه طرح ملي هدفمندسازي يارانه ها و توجه ويژه كشورمان به حقوق ذاتي اقتصادي اجتماعي همه اقشار جامعه نيز از جمله ديگر اقدامات اساسي كشورمان براي تحقق كامل حقوق بشر بوده است.
اين گفت وگوها به صورت سالانه برگزار شده و هدف آن رسيدن به تعاريف مشترك حقوق بشري، رفع سوءتفاهمات ايجاد شده توسط برخي خبرپراكني هاي بين المللي و پرداختن به بعضي از ادعاهاي حقوق بشري و ادعاهاي به عمل آمده در دو كشور بوده است.
    

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=2713&tab=rooz