نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
اختلاف در فرماندهی جنگ ، تلاش لیبی برای پایان حملات
سرویس سیاسی مفیدنیوز :: با گسترش یافتن حملات بر ضد حکومت قذافی توسط نیروهای اروپایی و آمریکا و نزدیک شدن زمان تقسیم غنیمت های جنگی اختلاف بر سر فرماندهی جنگ بر ضد حکومت لیبی افزایش یافته است .

تاریخ: ۵ فروردين ۱۳۹۰

با گسترش یافتن حملات بر ضد حکومت قذافی  توسط نیروهای اروپایی و آمریکا و نزدیک شدن زمان تقسیم غنیمت های جنگی اختلاف بر سر فرماندهی جنگ بر ضد حکومت لیبی افزایش یافته است . مقامات آمریکا که در ابتدا سعی می کردند که تمام بار مسئولیت نظامی و مالی را بر دوش اروپا قرار دهند اکنون که زمان جمع آوری غنایم است سیاستمداران کاخ سفید به سرعت خود را به صحنه رسانده تا مدیریت میدانی را نیز مانند پشت صحنه در دست بگیرند.
فرانسوی ها که اولین گام را برای حمله به لیبی از تصویب قطعنامه  1973در شورای امنیت  که منجر به ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی و آغاز جنگ نفت شد  با اولین اقدام جنگنده های یوروفایتر تایفون فرانسه به چندین نقطه لیبی حمله کردند برداشته بودند و تا کنون بیشترین هزینه را در این راستا کرده است اکنون با مقامات آمریکایی درباره آینده لیبی دچار اختلاف شده اند .سارکوزی رئیس جمهور فرانسه که فقط سرنگونی قذافی را پایان کار می داند با آمریکایی ها که فقط آتش بس را ملاک پایان  کار می داند اختلاف پیدا کرده اند.
در داخل تیم کاخ سفید نیز اختلافات بالا گرفته است میان نظامیان که خواهان ادامه جنگ تا پذیرش آتش بس توسط حکومت لیبی هستند ولی سیاسیون و خود اوباما به سرنگونی حکومت لیبی و سرهنگ قذافی فکر می کنند و این اختلافات حتی به میدان جنگ نیز کشیده شد که نبود فرماندهی واحد در تمام حملات به چشم می خورد.
مقامات ایتالیا نیز که نزدیکترین دوستان حکومت لیبی هستند سعی در ایجاد اختلاف میان فرانسه و آمریکا دارند تا بتوانند ناتو را به عنوان محور وارد میدان نمایند و خود محوریت کار را در دست بگیرند و هم از دخالت بیشتر آمریکا  در منطقه جلوگیری کنند و مانع محوریت فرانسه در اروپا شوند.
در این میان حکومت لیبی بیکار ننشسته و هم در شرق با انقلابیون در حال جنگ است و هم به مقابله با حملات غربی ها می پردازد ،حتی توانسته اند یکی از پیشرفته ترین هواپیما های شکاری بمب افکن  F-15  آمریکا را سرنگون کنند و در عرصه سیاست خارجی نیز با فشار و دادن امتیازات گسترده به روسیه و چین سعی در این دارند تا با یارگیری در مقابل غرب بتواند  کمی از فشارها بکاهد. در  روسیه نیز اکنون  درباره اختلافات میان پوتین و مدودف درباره همراهی با غرب افزایش یافته ولی به احتمال زیاد روسها برای اینکه غربی ها نتوانند به منابع نفت لیبی دست یابند سعی خواهند کرد تا در شورای امنیت با به تصویب رساندن قطعنامه جدید به حملات بر ضد لیبی پایان دهند. در این میان کشور های کوچک مانند قطر و امارات با فرستادن جنگنده های خود به منطقه درگیری سعی در نشان دادن خود در کنار غرب و آمریکا دارند. 

مرتضی پارسی مود

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=266&tab=news