نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
علیرضا عسگری چگونه ربوده شد؟
ایران دیپلماتیک


علیرضا عسگری در سال 1335 هجری شمسی در شهرستان اردستان از توابع استان اصفهان به دنیا آمد. وی دو همسر به نامهای زیبا احمدی و زهرا عبدالله‌پور دارد. وی همچنین ۵ فرزند دارد.

غربی ها وی را سرتیپ بازنشسته سپاه، معاون وزیر دفاع ایران می دانند. تا اینجا روایت ها درست است. اما آنچه رسانه های غربی به نقل از منابع اطلاعاتی خود از آن سخن می گویند از آنجایی آغاز می شود که عسگری را کماندوی سپاه در لبنان دهه 80 معرفی می کند.

به ادعای رسانه های آمریکایی، عسگری  یکی ازمأموران اطلاعاتی بلندپایهٔ ایران در لبنان بود و با حزب الله همکاری می‌کرد. بر اساس گزارشی در رسانه های اسرائیل، او مسئول انتقال خلبان اسیر اسرائیلی رون آراد به ایران بوده‌است.

عسگری در ۷ فوریه ۲۰۰۷ در استانبول ترکیه پس از پرواز از دمشق سوریه ناپدید شد. غربی ها مدعی اند عسگری در ترکیه قصد دیدار با یک دلال اروپایی اسلحه را داشته‌است.

براساس گزارش های غربی، اتاقی را در «هتل سیلان ترکیه» به مدت سه شب برای او رزرو کردند ولی پس از رسیدن عسگری به ترکیه او به هتل ارزان قیمت «گیلان» رفت.
پس از ناپدید شدن عسگری،  روزنامه اسرائیلی هاآرتص و روزنامه الشرق الاوسط اعلام کردند که عسگری به آمریکا پناهنده شده‌است. اگرچه یک مقام سازمان اطلاعاتی آمریکا این موضوع رارد کرد. در ۸ مارس ۲۰۰۷ روزنامه واشنگتن پست در گزارشی مدعی شد که عسگری به صورت داوطلبانه اطلاعاتی را درباره حزب الله لبنان و ارتباط این سازمان با ایران را دراختیار سازمان‌های جاسوسی غربی قرار داده‌است.

در ۱۲ مارس ۲۰۰۷ همسر و دختر عسگری شکایت نامه‌ای را تسلیم سفارت ترکیه در ایران کردند و خواستار بازگرداندن عسگری شدند. در ۱۰ جولای ۲۰۰۷ همسر عسگری اعلام کرد که نود درصد شواهد نشان می‌دهد که اسرائیل همسرش را ربوده‌است، اگرچه اطلاعی از وضعیت همسرش ندارد. همچنین دختر عسگری گفت:«مطمئنم که اسرائیل وآمریکا پدرم را ربوده‌اند.»

پس از آنکه ایران در سال ۲۰۰۷ پانزده تن ازافراد نیروی دریایی انگلیس رادستگیر کرد اعلام شد که ایران قصد معاوضه آنها را با عسگری دارد.
 در مارس ۲۰۰۹ هانس روله، روزنامه نگار آلمانی و رئیس پیشین ستاد برنامه‌ریزی وزارت دفاع آلمان (که بر روی فعالیت‌های هسته‌ای تمرکز دارد) طی مقاله‌ای در روزنامه نویه‌تسورشه تسایتونگ مدعی شد که اسرائیل با استفاده از اطلاعاتی که از عسکری به‌دست آورده بود، به تاسیسات هسته‌ای سوریه حمله کرده است. اسرائیل مدعی است ایران بین ۱ تا ۲ میلیارد دلار برای راه اندازی این تاسیسات در سوریه به کرهٔ شمالی پرداخت کرده است.

در تاریخ ۲۷ دسامبر ۲۰۱۰ میلادی، روزنامه‌های اسرائیلی هاآرتص و یدیعوت اخرونوت با درج خبری بر روی وب‌گاه‌های خود، به نقل از یکی از نزدیکان ایهود باراک مدعی شدند که علیرضا عسگری در سلول‌ خود در زندان آیالون دست به خودکشی زده‌است.

http://www.irdiplomatic.com

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=214&tab=weblog