نسخه چاپی

سایت تحلیلی و اطلاع رسانی مفید نیوز
شبکه فارسی زبان این بار با گريم يورونيوز


تاریخ: ۵ آبان ۱۳۸۹

شبكه بي بي سي وابسته به وزارت خارجه انگليس عملاً بخش فارسي شبكه يورونيوز را هم قبضه كرده است.
به گزارش کیهان، به دنبال لو رفتن ماهيت شبكه هاي «جرس» و «رسا» كه توسط «حلقه لندن» و با همكاري برخي عناصر افراطي مشاركت و كارگزاران مديريت مي شوند و نيز با عنايت به تابلو بودن شبكه تلويزيوني BBC، عناصر ضدانقلاب خارج نشين به صرافت افتادند كه پروژه عمليات رواني از خارج كشور را در پوشش شبكه اي عام تر (اروپايي-يورونيوز) پي بگيرند. به همين دليل نيز از يك سال پيش راه اندازي بخش فارسي يورونيوز در كميسيون اروپا تصويب شد و نيل اوريلي مدير بخش «انگليسي» يورونيوز مامور راه اندازي آن و جذب همكاران شد.
مدير بخش انگليسي يورونيوز هم در اولين قدم يكي از همكاران بي بي سي فارسي طي دهه گذشته (ماريا سرسالاري) را به عنوان سردبير يورونيوز فارسي معرفي كرد. اين در حالي است كه در اين پروژه انگليسي، شماري از اعضاي بي بي سي فارسي در كنار برخي همكاران حلقه جرس (نظير ابراهيم. ن و حسين-ب و...) و نيز برخي همكاران راديو زمانه و روزنت و شماري از عناصر فراري حزب مشاركت كه در قالب سايت نوروز و... فعاليت مي كردند، به خدمت فرا خوانده شده اند.
روز گذشته در حالي كه نيل اوريلي در گفت وگو با راديو زمانه تصريح مي كرد «ما 12 ماه پيش با كميسيون اروپا قرارداد كاري مان را امضا و آگهي استخدام را منتشر كرديم»، ماريا سرسالاري در همان گفت وگو مدعي شد «يورونيوز فارسي يك موسسه خصوصي است و بودجه آن از پول ماليات يا درآمدهاي ديگر تامين نمي شود»! نيل اوريلي مي گويد «ما كارهاي مربوط به زندگي 18نفر را به عنوان شوراي سردبيري در ليون فرانسه انجام داديم و در حال استخدام آنها هستيم».
گفتني است شبكه انگليسي بي بي سي(ارگان رسمي وزارت خارجه) - به همراه زايده آن «جرس»- در بحبوحه فتنه و آشوب خياباني سال 88 تلاش گسترده اي را براي بازسازي كودتاي انگليسي-آمريكايي 28 مرداد 1332 و در پوشش عمليات آژاكس 2 انجام داد و ارتباط وثيقي با برخي اعضاي ستاد موسوي و حزب مشاركت (نظير رهنورد و شكوري راد و...) و ستاد كروبي برقرار كرد. از آن طرف نيز مهاجراني وزير ارشاد دولت خاتمي، در اوج آشوب ها به عنوان ريپورتر و خبرنگار بي بي سي عمل مي كرد.
طبيعي بود كه با فرو نشستن غبار فتنه، نه حيثيتي براي بي بي سي باقي مانده باشد و نه براي حلقه جرس. طراحي پوششي به نام يورونيوز فارسي در چنين وضعيتي صورت گرفت.
يادآور مي شود راديو زمانه تيتر گزارش خود درباره يورونيوز را به عنوان غلط انداز «قندپارسي به يورونيوز مي رود» اختصاص داده است!
    

http://mofidnews.com/index.php?page=desc.php&id=1329&tab=rooz